Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/egobilisim.com/httpdocs/_class/fonksiyon.php(1) : eval()'d code on line 638
Remarketing çalışmalarında sıklıkla yapılan hatalar
Telefon
WhatsApp
Remarketing çalışmalarında sıklıkla yapılan hatalar
Remarketing çalışmalarında sıklıkla yapılan hatalar

E-ticaret sitenizi ziyaret eden ancak herhangi bir sebeple siteyi terk eden kullanıcıları tekrar sitenize çekmek için kullandığınız retargeting reklamların optimizasyonu oldukça önemlidir. Bu optimizasyonların yapılmaması retargeting reklamlarından alınacak geri dönüşümlerin düşmesine neden olacaktır.

Retargeting reklamların optimizasyonunda yapılan sık hatalar bulunuyor ve bu hatalardan kaçınmak, alacağınız geri dönüşümlerin de artmasını sağlayacaktır. Bu rehberimizde de retargeting reklamlarında yapılan hataları ele alacağız.

Geri dönen kullanıcı oranına göre ölçekleme yapmamak

Retargeting reklamlarınızın doğru bir şekilde işleyebilmesi için sitenizdeki geri dönen kullanıcı oranında belli bir hacme ulaşmış olması gerekiyor. Geri dönen kullanıcı oranının düşük olması, retargeting reklamlarınızın da çok fazla performans göstermemesine neden olacaktır.

Kullanıcıların sitenize tekrar geri dönmemesinin bazı sebepleri olabilir. Retargeting reklam kampanyalarınızda yaptığınız yanlış yönlendirmeler ya da bu reklamların ilgi çekici olmamasının yanı sıra siteniz üzerinde de kullanıcıların sitenize gelmemesine neden olan unsurlar bulunabilir.

Öncelikle bu problemlerin üzerine gitmek ve sorunları çözmeniz böylelikle de geri dönen kullanıcı sayınızı artırarak reklamlarlarınızın performansını artırabilirsiniz.

Kullanıcıların satın alma döngüsünde tekrar satın alma işlemini yapmak için kimi zaman da belli bir süre geçmesi gerekebiliyor. Bu nedenle de retargeting reklamlarınızın gösterim aralıklarını daha geniş tutmanız gerekebilir. Böylelikle ziyaretçiler bu reklamları daha uzun vadede görebilecekleri için, sitenizi tekrar ziyaret etme ihtimalleri de artacaktır.

Çapraz satış ve upsell yapmamak

Retargeting reklam içeriklerinde sadece belli bir ürün odağında satışa yönelmek de yanlış bir yaklaşım olacaktır. Bu çalışmalarınızda kullanıcıların inceledikleri ürünlerle ilgili olabilecek ürün önerileri yapmanız ya da upsell çalışmalarıyla bu ürünlerin daha fakrlı versiyonlarını da önerebilirsiniz.

Kullanıcılar inceledikleri üründen daha farklı alternatifler arıyor olabilirler; bu nedenle de upsell ve çapraz satış taktikleri kullanmanız ya da onlara özel bir fırsat sunmanız, kullanıcıların satın alma kararlarını etkileyerek onları tekrar sitenize çekmenize yardımcı olabilir.

Satın alma yapan kullanıcıları listeden çıkartın

Retargeting reklam performanslarının düşmesine neden olan durumlardan biri de site üzerinden satın alma işlemi yapan kişilere de reklamları göstermeye devam etmektir. Bu müşterileriniz bu reklamlarla zaten ilgilenmeyeceklerdir ve bu da reklam bütçenizi boşa harcamanıza neden olacaktır.

Bu sebeple de retargeting reklamlarınızın optimizasyonunu yaparken ve listelerinizi belirlerken, siteniz üzerinden hali hazırda alışveriş yapmış olan müşterilerinizi dışarda tutmanız gerekir.

Küçük gruplarda çok detaylı hedeflemeler yapmak

Retargeting reklamlarınızı küçük gruplara yönelik yapıyorsanız; bu grup içerisindeki hedefleme kırılımlarınızı çok detaylı yapmanız da reklamlarınızın yeterli bir kitleye ulaşamamasına neden olacaktır.

Bu grup içerisindeki kırılımları çok fazla yaptığınızda zaten küçük olan bir grubu daha da küçültmüş olacağınız için, reklamlarınızın doğru bir şekilde performans göstermesini sağlayacak bir hacim yaratılmamış olur. Bu sebeple de küçük hedef gruplara yönelik bu reklamları hazırlarken, kırılımları çok fazla yapmamaya özen göstermelisiniz.

Retargeting zamanlamasının ayarlanmaması

Retargeting reklamlarının gösterim zamanları da bu reklamların performansını doğrudan etkilemektedir. Siteden ayrıldıktan hemen sonra bu reklamlar gösterilebileceği gibi belli bir zaman sonrasında da bu reklamlar gösterilebilir.

Bu noktada tek bir doğru yanıt bulunmuyor; çünkü her ürün ve sektör için bu süreler farklılık gösterebilir. Örneğin belli aralıklarla sürekli satın alınan ürünlerde bu reklam gösterimlerinin ürünün tüketim zamanına göre belirleyebilirsiniz; ancak pek sık satın alınmayan ürünlerde ise siteden ayrıldığında kullanıcıların bu alışverişi hemen tamamlamalarını sağlayacak reklamlar gösterilebilir.

Bu sebeplede sattığınız ürünlere ve kullanıcıların alışveriş alışkanlıklarına göre bu zaman dilimlerini belirlemeniz oldukça önemlidir. Aksi halde potansiyel satışları kaçırma ihtimaliniz olacaktır.

ÜCRETSİZ BİLGİ FORMU