Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/egobilisim.com/httpdocs/_class/fonksiyon.php(1) : eval()'d code on line 638
Online ödeme sistemleri nelerdir?
Telefon
WhatsApp
Online ödeme sistemleri nelerdir?
Online ödeme sistemleri nelerdir?

Online ödeme sistemleri ve Sanal POS nedir?

Online ödeme sistemleri, e-ticaretin en önemli bölümlerinden biri. İnternetten alışverişlerde kullanılan farklı ödeme yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemleri e-ticaret sitenize entegre etmeniz, farklı kesimlerden kişilerin sitenizden rahatlıkla alışveriş yapabilmelerini sağlar. İnternet üzerinde sıklıkla kullanılan ödeme sistemlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kredi kartı ile ödeme: Tüketiciler internet üzerinden kredi kartları ile alışveriş yaparak ödemelerini tamamlarlar.
  • Banka havalesi / EFT: Tüketiciler firmanın banka hesabına, yaptıkları alışveriş tutarında para havalesi yaparak ödemelerini yaparlar.
  • Ön ödemeli kartlar: Tüketiciler, daha önceden para yükledikleri banka kartlarıyla ödeme işlemlerini yaparlar. Bu sistemde kullanıcı sadece kartındaki para kadar harcama yapabilmektedir.
  • Kapıda Ödeme: Kapıda ödeme sisteminde, tüketiciler ürünü sipariş eder ve ürün teslimatı sırasında ödemeyi kargo görevlisine yaparlar. Kapıda ödeme sisteminizin olması için, çalıştığınız kargo firmasının bu hizmeti sunması ve sizin de bu anlaşmanızın olması gerekir.

Online ödeme sistemi sağlayıcıları nedir ve avantajları nelerdir?

Online ödeme sistemi sağlayıcıları, internet üzerindeki ödeme yöntemlerini bir paket halinde işletmelere sunan, Sanal POS anlaşmaları için bankalarla anlaşma sürecini aradan çıkartarak, e-ticaret sitelerine hazır Sanal POS çözümleri sunarlar.

Sanal POS sürecinin kısalması, firmaların hızlı bir şekilde internet üzerinde satış yapmaya başlamasını sağlarken, sürecinde kolay bir şekilde çözülmesini sağlar.

Farklı ödeme sistemi sağlayıcılarının farklı anlaşmaları bulunur. Bazılarında aylık bir bedel ödenirken, kimilerin de ise yapılan satış işlemi üzerinden bir komisyon ücreti kesilir.

Online ödeme sistemi sağlayıcılarıyla çalışmanın bir takım avantajları da bulunur.

  • Birden fazla banka ile çalışabilirsiniz.
  • Bankaların Sanal POS’larına hızlıca ulaşabilir ve banka görüşmeleriyle ilgilenmek zorunda kalmazsınız.
  • Ödeme işlemleri bu sağlayıcıların sistemleri üzerinden gerçekleştiği için, e-ticaret sitenizde güvenli bir şekilde ödemeler alabilirsiniz.
  • Altyapı ve teknik konularla ilgilenmek zorunda kalmazsınız.
  • Tüm ödeme sistemlerini sitenize kolay bir şekilde entegre edebilirsiniz.

E ticaret sitesinde SSL Sertifikası kullanmak zorunda mıyım?

SSL bir şifreleme protokolüdür. Kullanıcının bilgisayarı ile sizin sunucunuz arasında transfer edilen verileri şifreleyerek, üçüncü parti kişilerin bu verilere erişmesinin önüne geçer. Böylelikle siteniz üzerindeki tüm veri transferleri şifrelenmiş olur.

E-ticaret sitenizde ödeme işlemlerini gerçekleştirebilmek için SSL Sertifikası sahibi olmanız gerekiyor. SSL sahibi olmadan bankaların Sanal POS’larına sahip olamazsınız. Bunun yanı sıra ETBİS’e kayıt olmak ve güvenli bir şekilde ödeme işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için de SSL Sertifika’nızın olması gerekir.

SSL Sertifikası kullanmanın avantajları

Verileriniz güvende olur Standart olarak internet siteleri HTTP protokolü üzerinde kurulur ve sadece ödeme sayfalarında HTTPS kullanılırdı. Ödeme sayfalarında veri güvenliği sağlansa dahi, sitenin diğer sayfaları üzerinde bu güvenlik sağlamaz.. SSL kurulumu yaptığınızda sitenizi HTTPS protokolüne geçirerek, tüm sitenizde güvenli veri transferini sağlayabilirsiniz.

Güven damgası için ilk adım: E-ticarette Güven Damgası Haziran 2018’de yürülüğe giren ve e-ticaret sitelerinin daha güvenli bir şekilde tüketicilerin alışveriş yapabilmelerini sağlamalarını sağlayan bir damgadır. Bu damgayı alabilmek için e-ticaret sitenizde SSL Sertifikanızın olması gerekir.

Arama motorlarında sayfa değerini artırır: Google, kendi kullanıcılarını daha güvenli web sitelerine yönlendirmeyi ve onlara daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıllar içerisinde Google, HTTPS protokolüne geçmiş sitelerin sayfa değerini daha fazla artırmaya başladı. Bu nedenle de sitenizi HTTPS geçirmeniz, sayfa değerinizi artırarak organik olarak daha fazla trafik çekmenize yardımcı olur.

ÜCRETSİZ BİLGİ FORMU