Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/egobilisim.com/httpdocs/_class/fonksiyon.php(1) : eval()'d code on line 638
E-ticarette en çok satılan ürünler: salgın dönemi nisan yansımaları
Telefon
WhatsApp
E-ticarette en çok satılan ürünler: Salgın dönemi Nisan yansımaları
E-ticarette en çok satılan ürünler: Salgın dönemi Nisan yansımaları

E-ticarette en çok satılan ürünlerüzerinde corona virüs etkileri devam ediyor. Mart ve Nisan ayında internetten satılan ürünleri karşılaştırdığımızda, evde kaldığımız sürelerin online alışverişteki tüketici davranışlarını etkilemeye devam ettiği görülüyor. Evde kalınan sürede her yaş grubunun online alışveriş deneyimi artarken yoğunlaştıkları kategoriler de şekil değiştiriyor. Corona virüs ve akabinde gelen normalleşme sürecindeki satış verileri, e-ticaretten ne satılır diye düşünenler için önemli ipuçları verirken, aslında her sektörün e-ticarette başarılı olabileceğini gösteren nitelikler de taşıyor. İnternette ne satabilirim diye düşünen girişimciler ya da fiziki işletmesini e-ticarete taşımak isteyenler için faydalı olabilecek bilgiler vermeye devam ediyoruz. Bugünkü yazımızda e-ticarette Nisan ayı sipariş adedindeki değişim oranları ve satış hacimlerindeki artışa göre öne çıkan sektörleri sizlerle paylaşacağız.

Nisan ayında e-ticarette en çok satılan ürünler ve öne çıkan sektörler

1. Ev TekstiliEvde geçirilen sürenin artmasıyla tüketiciler ev tekstili sektöründe ihtiyaç duydukları ürünleri Nisan ayında da e-ticaretten sipariş etti. Nisan ayındaki ev tekstil ürünlerinin sipariş adetleri bir önceki aya göre yüzde 61,19 oranında artış gösterdi.

 

2. Oyun, Hobi Ürünleri, OyuncakEvde keyifli vakit geçirilebilecek oyun, hobi ve oyuncak ürünlerinin nisan ayı sipariş adetleri bir önceki aya göre yüzde 52,73 oranında artış gösterdi. Önümüzdeki normalleşme sürecinde de çocuk, genç ve yetişkinlerin evde kalmaya devam edecek olması bu kategorideki artışın da devam edeceğini gösteriyor.

 

3. Tarım ve Organik ÜrünlerTarım ve organik ürünler kategorisine bakıldığında bir önceki aya göre nisan ayında yüzde 46,46’lık bir artış söz konusu. Organik beslenme ve tarım sektörüne dair her ürün e-ticaretten sipariş verilebiliyor. Kişiler güvendiği organik ürünleri evine kadar sipariş verebilme konforunu e-ticaret ile yaşadığı gibi tarım ve çiftçiliğe dair de tüm ekipmanların satın alımı e-ticaret üzerinden sağlanabiliyor.

 

4. Çeyiz ve ZüccaciyeÇeyiz ve züccaciye sektörüne bakıldığında bir önceki aya göre nisan ayındaki sipariş adedindeki değişim oranı %44,32 oranında arttı. Kişiler karantina boyunca ihtiyaçları olabilecek çeyiz ve züccaciye alanlarındaki pek çok ihtiyacını e-ticaretten karşıladı.

 

5. Ofis ve Kırtasiye11 Mart’ta hayatımıza giren corona virüs salgını itibariyle home office çalışma sistemine geçilmesi; ofis ve kırtasiye ürünlerinin online satışını artırmıştı. Bu artış nisan ayında da devam ederek %41,78 oranındaki bir yükselişle kendini gösterdi.

6. Müzik ve Müzik AletleriEvde kalınan sürede kişiler potansiyellerini ve keyif aldıkları hobilerini bir bir keşfetti. Müzik ve müzik aletleri de e-ticarette en çok satılan ürünler kategorisinde %39,09’luk bir değişimle yerini aldı.

 

7. Beyaz Eşya ve Ev AletleriTüketiciler karantinayı fırsat bilerek ihtiyaçları olup erteledikleri ürünleri de e-ticaret sitelerinden satın almayı sürdürdü. Beyaz eşya ve ev aletleri kategorisine yoğunlaşan tüketiciler %30,07’lik bir artışla nisan ayında da ürünlerini e-ticaretten sipariş etti.

 

8. Takı ve MücevheratTakı ve mücevherat sektörü e-ticarette en çok satılan ürün ve sektörlerin başında geliyor. Salgın döneminde de bu sektör varlığını ve satış hacmini korumayı sürdürerek nisan ayında öne çıkan sektörler arasına girdi. Normalleşme dönemine girdiğimiz bu bugünlerde takı ve mücevherat sektörünün listelerin başına yükseleceği tahmin ediliyor.

 

9. Av, Kamp ve OutdoorSalgın döneminde değişen tüketici alışkanlıkları turizm sektöründeki algıyı da değiştireceğe benziyor. Tüketiciler en az temas ile tatil yapabilmek için kamp ve outdoor ürünlerini online sipariş ederek tatil hazırlıklarına başladı.

 

10. Diğer sektörlerSon olarak nisan ayında yükselişe geçen diğer sektörler arasında; bilgisayar, mobilya, kitap & yayınevi, hırdavat & yapı market ve elektronik gibi çeşitli sektörler bulunuyor.

E-ticarette en çok satılan ürünler her sektörü barındırıyor

Sektör çeşitliliği e-ticaretten her sektörden ürünün sipariş verildiğini gösterirken salgın döneminde tüketicinin ihtiyaçlarının oldukça çeşitli olduğunu gösteriyor. 

ÜCRETSİZ BİLGİ FORMU