Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /var/www/vhosts/egobilisim.com/httpdocs/_class/fonksiyon.php(1) : eval()'d code on line 638
2020'de b2b pazarlama trendleri nasıl olacak?
Telefon
WhatsApp
2020'de B2B pazarlama trendleri nasıl olacak?
2020'de B2B pazarlama trendleri nasıl olacak?

B2B pazarlama çalışmaları ile 2020’de yeni hedef kitlelere ulaşırken, e-ticaret siteniz üzerinde gerçekleşen işlemleri de artırarak, karlılığınızı artırabilirsiniz. B2B pazarlama trendleri 2020 yılında içerik ve kişiselleştirilmiş iletişim geliştirme üzerine kurulmakta. Tabii ki bunlara ek olarak B2B firmalarının yapması gereken başka çalışmalar da bulunuyor. Bu rehberimizde de bu trendlerin üzerinde duracağız.

B2B pazarlama trendleri - 2020

Kişiselleştirilme ile iletişimi güçlendirmek

B2C firmaları için kişiselleştirme yıllardır önemli bir konu ve B2B firmaları da bu yöntemi kullanarak müşterilerine daha iyi hizmet verebilirler. Toptan alım satımlarda müşterilerin istek ve taleplerine göre farklı iletişim yöntemleri oluşturulabiliyor. Bu noktada da doğrudan kişiselleştirme üzerine çalışarak, müşterilerle bire bir iletişim kurarak, onların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde iletişim kurmanız, alacağınız geri dönüşümleri de artıracaktır.

 

İçerik kalitenizi artırın ve içerik pazarlamaya ağırlık verin

İçeriğin gücü B2B pazarlama çalışmalarında da kendini göstermekte. Markaların internet üzerindeki görünürlüklerini artırmaları ve daha fazla arama sorgusunda üst sıralarda çıkabilmeleri için içerik üretmeleri önemlidir. Blog içerikleri ile SEO odaklı çalışmalar yapılabileceği gibi ürün sayfaları üzerindeki ürün açıklamalarında da içerik kalitesini artırarak, anahtar kelime düzenlemeleri yaparak, organik arama trafiğini artırmaya yönelik çalışmalar yapılabilir.

 

Sektör, ürün ve bilgi odaklı blog içerikleri yazmanız durumunda, markanızın güvenilirliğini ve tecrübesini de gösterebilirsiniz ve Google’daki arama sorguları üzerinden web sitenize trafik çekerek, potansiyel müşterilere ulaşabilirsiniz.

 

Web sitenizde kullanıcı deneyimini geliştirin

Sitenize gelen ziyaretçilerin siteniz üzerinde rahatlıkla gezinebilmeleri gerekir. Aradıkları ürünleri kolay bir şekilde bulabilmeleri, rahat bir şekilde sipariş oluşturabilmeleri ya da iletişim kanallarınıza kolaylıkla ulaşarak size ulaşabilmeleri gerekir. Bunu sağlamak için de web sitenizdeki kullanıcı deneyimini geliştirmeye odaklanmalısınız. Ziyaretçileri sitenizde tutamadığınız durumlarda potansiyel müşterileri kaçırmış olursunuz.

 

Video içeriklere odaklanın

B2B pazarlama çalışmalarınıza video içerikleri de dahil etmeniz 2020’de önemli olacak. Videolar, içerik olarak daha kapsamlı ve marka ile ürünler hakkında daha fazla bilgi verdiği için kullanıcıların satın alma kararlarını daha önemli bir şekilde etkiler. Pazarlama çalışmalarınızda ürünlerinizin bilinirliğini artırma ve ürünlere talep yaratmak; bunun yanı sıra ürün sayfalarınızı da daha kapsamlı hale getirerek, sitenizi ziyaret edenlere ürünleriniz hakkında daha fazla bilgi sunmak için videolardan yararlanabilirsiniz.

Sosyal medya pazarlama çalışmalarına yönelin

Sosyal ağlar genellikle B2C firmaları için bir pazarlama kanalı olsa da B2B pazarlama çalışmalarında da sosyal medyadan yararlanılabilir. Özellikle Linkedin, B2B firmaları için daha etkili bir platformdur. Linkedin grupları üzerinde aktif olmak, aktif bir şirket sayfanızın olması, düzenli olarak bu platformda içerikler paylaşmanın yanı sıra Linkedin reklamları ile sizinle ilgili hedef kitleye ulaşmaya çalışabilirsiniz.

Doğrudan şirketlerle iletişime geçme fırsatınız olduğu için Linkedin üzerinde içerik çalışmaları yapabilir, buradaki profesyonellerle iletişime geçerek, farklı bir iletişim stratejisiyle yeni kitlelere ve firmalara ulaşma şansınız olur.

E-posta pazarlama çalışmaları yapın

B2B pazarlama çalışmalarınıza e-postaları da dahil etmeyi unutmamanız gerekiyor. Kişiselleştirilmiş e-posta çalışmaları yaparak, mevcut müşterilerinize önceki siparişlerini ele alarak yeni kampanya gönderileri hazırlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra yeni ürünleriniz hakkında da bilgi vermek için doğrudan bu e-posta kampanyalarını hazırlayabilirsiniz.

B2B’de e-postalar üzerinden daha fazla geri dönüş alabilirsiniz. Bunun yanı sıra e-posta listelerinizi farklı kategorilere ayırmanız, daha kişisel kampanyalar hazırlamanızı sağlayacağı için, müşterilerinizden alacağınız geri dönüşümleri de artırmanıza yardımcı olur.

 

B2B pazarlama ile ilgili sık sorulan sorular

B2B firmaları için içerik pazarlama stratejileri

B2B firmaları içerik pazarlama için bir strateji belirleyerek, blog ve sosyal medya üzerinde yapacakları paylaşımları planlayabilirler. Bunun için öncelikle mevcut iş gücünüzü değerlendirerek, haftada ve ayda kaç içerik oluşturabileceğinizi belirlelemelisiniz. İlk etapta haftada 1 blog içeriği ile başlayabilirsiniz. Sonrasında da markanızla ilgili içerik konuları araştırarak, SEO çalışmalarıyla beraber ilgili anahtar kelimeler üzerinden içerik fikirleri oluşturmaya başlayarak, içerik planınızı şekillendirebilirsiniz. Aşağıdaki rehberimizde bu konu ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

B2B pazarlama için e-posta içerik fikirleri

B2B pazarlama çalışmalarınızda e-posta içeriklerinizde farklı konulara değinebilirsiniz. Yeni ve mevcut ürün tanıtımlarının yanı sıra, ürünlerle ilgili detaylı kullanım rehberleri, özelliklerin tanıtımları, en çok satan ürünler gibi farklı konular üzerinde çalışmalar yapabilirsiniz.

 

B2B firmaları için sosyal medya ipuçları

B2B’de sosyal medya yönetimi yapmak da önemlidir. Sosyal ağlar üzerinden farklı hedeflemelerle, sizinle ilgili kitlelere de ulaşabilirsiniz. İçerik çalışmaları ile marka bilinirliğini artırmanın yanı sıra Linkedin gibi iş odaklı mecralarda reklamlar vererek ürünlerinizi tanıtma fırsatınız da olur.

ÜCRETSİZ BİLGİ FORMU